Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Far til Farouk leier privatdetektiver

Skal etterforske drapet på Martine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Far til den etterlyste Farouk Abdulhak skal leie egne privatdetektiver for å etterforske drapet på Martine Vik Magnussen. Dersom de private undersøkelsene viser at 21-åringen er skyldig, vil Shaher Abdulhak vurdere å sende sønnen tilbake til Storbritannia og straffeforfølgelse, skriver Daily Mail.

21-åringen antas å ha forlatt Storbritannia for Jemen forrige lørdag, ett døgn før Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London. Den 23 år gamle jenta fra Asker ble funnet i kjelleren i huset hvor Abdulhak bodde, og britisk politi har denne uken forsøkt å komme i kontakt med mannen uten hell. 

LES OGSÅ: - Vi kalte ham Dom Perignon

Mektig familie

Storbritannia har ingen utleveringsavtale med Jemen, og flere kilder har tidligere antydet at Abdulhak ville være beskyttet i hjemlandet.

- Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana til The Times. 

Shaher Abdulhak, far til Farouk, er blant Jemens rikeste menn, og han skal ha mektige politikere i sitt nettverk.

Rettergang i Jemen

FAR SKAL ETTERFORSKE: Shaher Abdulhak, far til den etterlyste 21-åringe, skal leie privatdetektiver til å etterforske drapet i London. Foto: MOHAMMAD AL-QADHI/AP/SCANPIX
FAR SKAL ETTERFORSKE: Shaher Abdulhak, far til den etterlyste 21-åringe, skal leie privatdetektiver til å etterforske drapet i London. Foto: MOHAMMAD AL-QADHI/AP/SCANPIX Vis mer

Også avisa Telegraph hevder i dag at milliardæren er åpen for en eventuell straffeforfølgelse av sønnen. Britiske påtalemyndigheter kan få mulighet til å stille Farouk Abdulhak for retten i Jemen, skriver Telegraph.


- Familien er klar over hvor politisk sensitiv denne saken er, og for å dempe bekymringene vurderer de å invitere britiske jurister til å komme hit for å delta i en rettssak dersom han blir tiltalt. Uten en utleveringsavtale på plass vil det være et mulig kompromiss, sier en jemenittisk regjeringskilde til Telegraph.

Ettersom Jemen opererer med dødsstraff er det derimot lite sannsynlig at en slik løsning blir gjennomført, skriver avisa.

DREPT: Martine Vik Magnussen ble funnet drept forrige søndag.
MILLIARDÆRSØNN: Farouk Abdulhak (21) er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media