Far til mistenkt Martine-drapsmann blir konsul

Shaher Abdulhak, faren til mannen som er mistenkt for å ha drept Martine Vik Magnussen (23) i 2008, er blitt konsul for Sveits i Jemen.

MINNETOG: Fakkeltog til minne om Martine Vik Magnussen som ble drept i London. Martines far, Odd Petter Magnussen, er svært opprørt over at Shaher Abdulhak, faren til mannen som er mistenkt for å ha drept Martine Vik Magnussen (23) i 2008, er blitt konsul for Sveits i Jemen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MINNETOG: Fakkeltog til minne om Martine Vik Magnussen som ble drept i London. Martines far, Odd Petter Magnussen, er svært opprørt over at Shaher Abdulhak, faren til mannen som er mistenkt for å ha drept Martine Vik Magnussen (23) i 2008, er blitt konsul for Sveits i Jemen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martines far, Odd Petter Magnussen, er svært opprørt over dette, melder TV 2.

- Jeg kjente det godt i mellomgulvet da jeg hørte om dette, sier han til TV-kanalen.

Lørdag sendte han en e-post til Utenriksdepartementet (UD) for å be dem ta kontakt med sveitsiske myndigheter.

Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London vinteren 2008. Farouk Abdulhak ble raskt mistenkt og er siktet for drapet. Han rømte imidlertid landet og har aldri vært inne til avhør hos britisk politi. Det har vært antydet at faren har skjult sønnen i Jemen, men det har Shaher tidligere avvist.

Shaher Abdulhak skal også ha sendt sitt eget privatfly til Storbritannia etter drapet for å hjelpe sønnen med å komme seg hjem til Jemen.

- Vi synes det er spesielt at en mann som er mistenkt for å bistå i flukt i en meget alvorlig drapssak, nå har fått mulighet til å reise rundt i Europa med diplomatpass, sier styreleder i Martine-stiftelsen, Marcus Rolandsen, til TV 2.

Både i Jemen og utenfor Stortinget har folk de siste to dagene demonstrert mot regimet i Jemen og for rettferdighet i Martine-saken.

- Regimet er meget vennlig til Abdulhak-familien, og det bekymrer oss, sier Rolandsen.

(NTB)