Far til Syria-farere etterlyser nettverk

Faren til de to søstrene fra Bærum som reiste til Syria for ett år siden, etterlyser et nettverk for foreldre til unge Syria-farere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to tenåringssøstrene med somalisk bakgrunn reiste til Syria 18. oktober i fjor. Faren deres, Abdallah Juma Sadiq, sier til Aftenposten at han vet at de har det bra, og at han ikke har gitt opp håpet om å få dem hjem igjen.

Men samtidig føler han seg alene i den svært krevende situasjonen han befinner seg i.

- Jeg oppfordrer foreldre som er i samme situasjon som meg, til å ta kontakt. Jeg kan tilby hjelp som kan spare dem for mye tid, krefter og penger. Jeg skulle ønske at myndighetene kunne etablere en kontaktkanal mellom foreldre som er kommet i denne situasjonen, sier han til avisen.

I regjeringens handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme er et av tiltakene veiledning til foreldre og foresatte.

- Det er viktig at foreldrene kan treffe hverandre og utveksle erfaringer, gjerne med veiledere. Vi må gjøre hva vi kan for å hindre at flere pakker sekken og drar til Syria, sier Ronny Røste (Frp), politisk rådgiver i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

(NTB)