Får tilbake eiendomsskatt etter seier i Høyesterett

- En fin leksjon til politikerne. De må også forholde seg til regler og realiteter, sier investor Jan Petter Sissener etter seier over Oslo kommune i søksmålet om eiendomsskatt.

PANISK: Investor Jan Petter Sissener er egentlig mot eiendomsskatten, men så lenge det også kreves inn formuesskatt mener han det er en litt panisk måte å kreve inn penger på.
PANISK: Investor Jan Petter Sissener er egentlig mot eiendomsskatten, men så lenge det også kreves inn formuesskatt mener han det er en litt panisk måte å kreve inn penger på. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyesterett konkluderte i dag med at Oslo kommune ulovlig krevde inn eiendomsskatt for 2016, fordi vedtaket ble fattet for sent.

Aksjemegler Jan Petter Sissener er blant de 3400 privatpersonene som sto bak søksmålet.

- Nå håper jeg de betaler tilbake til alle som har betalt eiendomsskatt, ikke bare til oss som har saksøkt. Kommunen bør ikke bruke lang tid på den vurderingen. Det har med rettferdighet å gjøre. Høyesterett har sagt at man har gjort feil. Da må man betale. Punktum, sier Sissener.

Innvestoren er ifølge skattetallene for 2017 god for 77 millioner kroner. Han betalte 2,8 millioner kroner i skatt og hadde en inntekt på 9,6 millioner kroner.

- Litt panisk

At han nå får tilbake en sum for for mye innbetalt eiendomsskatt for 2016 betyr med andre ord ikke så mye fra eller til for Sisseners privatøkonomi.

- For meg handler ikke dette om pengene. Det er prinsippet. Egentlig er jeg veldig for eiendomsskatt, men da må man avskaffe formueskatten. Også er innslagspunktet altfor lavt. Men det er en helt annen sak, sier Sissener.

- Og ut over det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer