Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Einar Aas

Får tilbake over 200 millioner

Tapte over en milliard på spekulasjon.

HER RAKNET DET: Kraftspekulant Einar Aas figurerte høyt på skattelistene. Men 2018 ble året da alt raknet. Foto: John T. Pedersen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Finansmann Einar Aas (48) får over 200 millioner skattekroner tilbakebetalt. Det skriver E24 og Dagens Næringsliv, som viderebringer opplysninger fra Agderposten.

Null i inntekt

Aas var milliardær på kraftspekulasjon, men etter en feilsatsing i fjor høst mistet han alt, og står med null i inntekt, skatt og formue for 2018.

E24 har tidligere skrevet at en skatteregel gir anledning til å få tilbakebetalt skatt fra oppløste virksomheter med underskudd, med tilbakevirkende kraft - på samme måte som underskudd kan framføres i tid.

I 2016 betalte Aas 208,2 millioner kroner i skatt til kommune, stat og fylke. Formannskapet i Grimstad vedtok i kveld å ettergi deres andel av skatten - rundt 70 millioner. Staten og fylkeskommunen må dekke resten.

- Dette er en enkelthendelse som ikke vil skje igjen, understreker Grimstads økonomisjef Monica Helland Nordby under møtet, ifølge Agderposten.

Unngikk konkurs

Aas' navn ble ikke eksplisitt nevnt under møtet, men det er liten tvil om at det er ham vedtaket gjelder.

Kommunen har nytt svært godt av skattepengene fra Aas gjennom åras løp. Blant annet er skole, barnehage og bibliotek realisert med hans hjelp.

Etter giganttapet unngikk Aas personlig konkurs, slik at han skal kunne være i stand til å realisere egne verdier. Dermed kan kreditorene få sitt.

Den tilbakebetalte skatten går etter alt å dømme til å dekke opp deres tap, på samme måte som salgssummen fra eiendommene 48-åringen har solgt unna det siste året.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media