Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får tilbake velgere fra Erna

Endelig tall å glede seg over for Siv Jensen og Fremskrittspartiet.

 SIV DENNE GANGEN:  Siv Jensen og Erna Solberg i Stokke i Vestfold under åpningen av kommunevalgkampen 18. juni. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
SIV DENNE GANGEN: Siv Jensen og Erna Solberg i Stokke i Vestfold under åpningen av kommunevalgkampen 18. juni. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet går markert fram på meningsmålingen som Sentio har gjort for Dagens Næringsliv i juli.

Det går ut over Høyre, som går noe noe tilbake. 

Arbeiderpartiet er fortsatt størst.

Fram 3,7 På målingen faller Høyre 1,3 prosentpoeng til 27,8 prosent, mens Fremskrittspartiet kan glede seg over en framgang på hele 3,3 prosentpoeng.

Partiet har støtte fra 22,7 prosent av de spurte i målingen.

- Målinger svinger, men denne viser i alle fall at nyheten om Frps snarlige død var litt overdrevet, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet er igjen det største partiet med en oppslutning på 28,3 prosent, fram 1,2 prosentpoeng i forhold til junimålingen.

Sosialistisk Venstreparti får 5,7 prosent, fram 0,4, mens Senterpartiet er nede på 4,5 prosent, en framgang på 0,7.

Kristelig Folkeparti er tilbake på firetallet med 4,3 prosent, et fall på 2,1 siden juni. Venstre får 4,4 prosent, ned 0,4.

Professor i statsvitenskap Anders Todal Jenssen ved NTNU i Trondheim tror ikke dette er en typisk feriemåling, med store og ofte upålitelige utslag.

Klart blått:  89 - 66 - Denne målingen gir et stabilt bilde av situasjonen med et klart blåblått flertall, sier han og legger til at han tror voldssakene den siste tiden styrker Frp.

- Alle som profilerer seg på mer politi i gatene og strengere straffer har gode tider nå. Det er heller ikke noe minus for Frp at mer enn halve befolkningen vil stenge grensene, sier Todal Jenssen.

Om denne målingen var stortingsvalg ville Høyre og Frp fått flertall sammen på Stortinget med 89 mandater. De rødgrønne ville fått 66, noe som er 20 færre enn de har i dag.

(NTB).