Far tilbød sønnen 50.000:- Drep mor

Først fikk han 4000 kroner til våpen - og hvis han skjøt moren sin, skulle sønnen få 50.000 kroner. Sønnen brukte imidlertid pengene på noe annet og dansk politi ble varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske avisa B.T. forteller i dag den dramatiske historien om den irakiske familien som har bodd i Danmark i tre år. Faren (59) var blitt forlatt av sin kone (41) og var så bitter at han forsøkte å få deres felles sønn (18) til å drepe henne.

- Sønnen har allerede fått 4000 kroner for å kjøpe en pistol, men han brukte pengene på noe annet, opplyser politiet i Århus.

Fredag kveld ble mannen arrestert og siktet for drapsforsøk.

- Familieforpliktelse

Av frykt for mannens sinne søkte kvinnen tilflukt på et krisesenter etter at hun forlot ektemannen. Han fant imidlertid senteret og sjikanerte og skremte henne flere ganger. Til slutt forsøkte han å gjøre sin egen sønn til en leiemorder.

- Sønnen ble lovet ytterligere 50.000 dersom han skjøt sin mor, sier kriminalsjef Viggo Knudsen i Århus-politiet.

Sønnen fikk «tilbudet» for en måned siden og i hele mai presset faren på for å få det gjennomført. Faren kalte det en «familieforpliktelse». Han ringte flere ganger for å spørre sønnen om han hadde gjort det.

- Vi har vitner som har hørt en telefonbeskjed fra faren der han tilbyr sønnen en utbetaling på 21.000, sier Knudsen.

Sønnen ønsket derimot ikke å gjennomføre farens brutale ordre, og selv om han mottok 4000 kroner gjennomførte han aldri farens planer. Til slutt betrodde han seg til sin mor som gikk rett til politiet med opplysningene.

59-åringen hevder seg uskyldig.