Får tilbud om krisehjelp

RJUKAN (Dagbladet): Her blir kameratene til den omkomne skituristen brakt til Rjukan sykehus etter rastragedien ved Gaustatoppen i går ettermiddag. Den 29 år gamle mannen fra Oslo døde etter å ha blitt dratt flere hundre meter nedover i skredet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vennene fant kameraten død flere hundre meter fra der raset hadde gått. Da var det satt i gang en storstilt leiteaksjon med både helikopter, snøscootere og hundepatruljer.

To timer etter tragedien ble både de overlevende og den døde brakt ned med helikopter til Rjukan fra Gaustatoppen.

Hjelpeløse

Vennene ble hjelpeløse vitner til tragedien.

- 29-åringen hadde kjørt et stykke ned fjellet. Han hadde tatt av seg skiene og var på vei opp til kameratene da raset gikk, sier politibetjent Kjellfred Veum ved Rjukan politistasjon til Dagbladet.

Kameratene til den omkomne ble tatt hand om av redningsmannskaper og helsepersonell etter ulykken. I går kveld fikk de tilbud om krisehjelp.
De var sterkt preget da de ble brakt ut med helikopter fra ulykkesstedet.

Snøskavl brast

De fire skientusiastene hadde lagt ut på tur mot Gaustatoppen i går formiddag. Omkring 150 meter under toppen brast en snøskavl slik at raset gikk. Den ene av skikjørerne fulgte med snømassene og ble funnet omkommet vel en time seinere.

Kameratgjengen på fire er alle fra Oslo-området. De tilbrakte helga på hytta ved Gaustatoppen i Telemark da tragedien skjedde.

PREGET: kameratene til den omkomne skiløperen var sterkt preget av ulykken da de kom til Rjukan for å få krisehjelp i går kveld.