Får tilbud om psykologhjelp etter at lagkamerat (17) skal ha forsøkt å ta livet av bror og far

Vil få slutt på ryktene.

MÅTTE BRYTE SEG INN: Vinduet på ytterdøra ble knust av politiet da de tok seg inn i villaen under voldsepisoden. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MÅTTE BRYTE SEG INN: Vinduet på ytterdøra ble knust av politiet da de tok seg inn i villaen under voldsepisoden. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tenåringsguttene på fotballaget til 17-åringen som angivelig forsøkte å drepe sin egen far og storebror torsdag, er tilbudt psykologhjelp.

Lagets trener forteller til Dagbladet at det i sportsmiljøet går rykter om voldsepisoden.

- Vi har informert dem om det vi vet har skjedd. Det er selvsagt mye rykter som går i SMS og andre steder, så vi ønsket å si det vi faktisk vet med ressurspersoner tilstede, sier treneren til Dagbladet. 

Fem ganger i uka
17-åringen ble i dag varetektsfengslet i to uker.

Kvelden før han grytidlig om morgenen angivelig forsøkte å ta livet av sin egen bror og far, spilte han fotballkamp med vennene på Oslo-laget.

Mange av guttene på laget kjenner lagkameratens bror - som er alvorlig stikkskadd etter voldsepisoden - og guttens far, som også ble lagt inn på sykehus. Han er nå stabil.

- Vi har ikke hatt psykolog her ennå, men alle gutta har tilbud om det. Det er foreløpig ingen som har takket ja til det, men man reagerer forskjellig så det kan godt hende noen ønsker å snakke med en psykolog litt senere, sier han.

Guttene på fotballaget har trent opp til fem ganger i uka med tenåringen som er siktet for drapsforsøk.

- Ingen kunne se om noe var feil Laglederen sier alle juniorspillerne er dypt sjokkert over at 17-åringen skal ha forsøkt å ta livet av familiemedlemmene sine.

- Det var ingen som kunne se at noe skulle være feil med ham, han spilte kamp kvelden før, han var glad og fornøyd som alle andre. Så dette kom som lyn fra klar himmel for oss alle sammen.

Grete Lien Metlid leder voldsavsnittet i Oslo-politiet. Hun sier det fortsatt jobbes i familieboligen.

- Både far og sønn ble stikkskadd, men vi sier foreløpig ingenting om type våpen. Faren fikk lørdag forklart seg om det som skjedde. Det er viktig og nyttig informasjon for politiet, uten at jeg vil gå inn på forklaringen. Vi begynner å få en forklaring på hendelsesforløpet, sier hun.

For guttens fotballag er det tungt å høre om hva som skal ha skjedd i familieboligen.

- De reagerer slik som vi alle gjør: de er veldig sjokkerte. Alle lurer på de samme tingene og reagerer med sjokk og vantro. Ingen kan forstå hvorfor det har skjedd, og det er en vanskelig situasjon, sier han.

- Klart man snakker Fotballagets ledelse er i kontakt med familien, som ifølge leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet, Grethe Lien Metlid, har vært samlet på sykehuset der faren og storebroren ble innlagt.

Laglederen sier han forstår at det oppstår rykter blant tenåringene.

- Det er helt naturlig. Episoden skjedde grytidlig og alle gutta går på skole, men ikke alle på samme sted. Det var naturligvis mye snakk om dette før vi samlet gutta. Mange av dem samlet seg også. Det er klart man snakker om det, sier han.

17-åringen og hans forsvarer, Bjørn Rudjord, godtok lørdag fengsling i to uker. Heller ikke treneren kan forstå at den aktive fotballspilleren nå sitter i varetekt.

- Han er en fin gutt som spiller på et seriøst fotballag. Det er gutter som vil noe. De er i toppen av førstedivisjon, en skikkelig arbeidsgjeng der harmonien er veldig tilstede. Det kan være en styrke for oss nå, sier han.

Skal undersøkes av helsepersonell Advokat Rudjord sier at tenåringen har erkjent de faktiske forholdene.

- Forholdet til straffskyld tar vi ikke stilling til i denne omgang. Nå skal 17-åringen først undersøkes av helsepersonell, så får vi se om det kan gi noen forklaring på hvordan dette kunne skje, sier Rudjord til Dagbladet.

Han vil ikke opplyse om eller kommentere noen detaljer om bakgrunn eller hva som skjedde fredag formiddag før en av de tre medlemmene ringte politiet like før klokka 08. Da hadde allerede mor dratt på jobb.

Politiadvokat Vegar Munthe Ommedal sier det er svært uvanlig at mindreårige - under 18 år - blir krevd varetektsfengslet.

- Av hensyn til alvorlighetsgraden og til etterforskningen fant vi at det var riktig i dette tilfellet, sier Munthe Ommedal.

SJOKK: Lagkamerater og trenere er i sjokk etter at 17-åringen angivelig forsøkte å drepe sin far og sønn. Krimteknikere jobbet på åstedet etter episoden torsdag morgen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SJOKK: Lagkamerater og trenere er i sjokk etter at 17-åringen angivelig forsøkte å drepe sin far og sønn. Krimteknikere jobbet på åstedet etter episoden torsdag morgen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer