Far tiltalt for vold mot egen baby

En 47 år gammel mann i Sogn og Fjordane er tiltalt for grov vold mot sitt eget barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helsepersonell varslet om mishandlingen da den knapt seks måneder gamle babyen ble innlagt med komplisert lårbeinsbrudd.

- Skadebildet taler klart for at barnet har blitt utsatt for vold, og vi mener faren er ansvarlig for dette, sier politiadvokat Knut Broberg til Bergens Tidende.

Nærmere undersøkelser viste at barnet hadde en rekke tidligere bruddskader, blant annet kraniebrudd, flere ribbeinsbrudd og en brukket arm.

Begge foreldrene var en stund siktet i saken, men siktelsen mot moren ble frafalt. Faren er nå tiltalt for legemsbeskadigelse under svært skjerpede omstendigheter.

Ifølge 47-åringens forsvarer nekter han straffskyld.

- Han forklarer at han ikke har gjort barnet noe som kunne føre til slike skader, og har ingen forklaring på hva som kan ha skjedd, sier advokat Stig Nybø til Bergens Tidende.

Barnevernet har nå overtatt omsorgen for barnet.

- Barnet har det etter forholdene bra. Men de medisinsk sakkyndige sier det er store sjanser for at barnet er påført varige skader, også av psykisk art, forteller Broberg.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer