NÆSTVED: Den 41 år gamle mannen fra Korsør i Danmark vil bli stil for retten i Næstved. Foto: NTB Scanpix
NÆSTVED: Den 41 år gamle mannen fra Korsør i Danmark vil bli stil for retten i Næstved. Foto: NTB ScanpixVis mer

Far tiltalt for voldtekt av sin egen datter mens sønnene holdt henne fast

Den danske mannen risikerer 12 år i fengsel.

En 41 år gammel mann bosatt i Korsør i Danmark risikerer opptil 12 år i fengsel for vold og overgrep mot sin egen familie.

Sjællandske har fått innsyn i tiltalen mot mannen, der det blant annet kommer fram at hans datter i perioden 2014 til 2017 ble utsatt for omfattende overgrep. Jenta var da mellom seks og ni år gammel.

En episode som nevnes i tiltalen er en gang mannen beordret sine to sønner til å holde datteren fast mens han forgrep seg på henne.

Det skal dreie seg om en lang rekke overgrep mot mannens fire barn, hans kone og familiens to hunder. De straffbare forholdene skal ha inntruffet på familiens adresse i Korsør og i en landsby utenfor den danske byen.

I juni i fjor ble mannen anmeldt av sin egen kone etter at han hadde tatt kvelertak på henne, slått hodet hennes i veggen og truet henne med kniv. Alt dette skal ha skjedd med barna tilstede.

- Se her barn. Dette er deres mors siste øyeblikk, skal han ha sagt.

Han skal også ha utsatt de andre barna for både seksuelle ovegrep og vold. De skal blant annet ha blitt «sparket ned trappa» i familiens hjem.

41-åringen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i august, og strafferammen for mishandling og voldtekt av mindreårige er opptil 12 års fengsel.