Far tiltalt igjen for å ha bestilt drap på datterens kjæreste

En mann (45) møter onsdag neste uke i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for å ha bestilt drap på datterens kjæreste. I fjor ble mannen frifunnet, men påtalemyndigheten anket saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den afghanske familiefaren fra Fredrikstad er blant annet tiltalt for vold mot sin datter, frihetsberøvelse, trusler og for å ha inngått drapsforbund.

I mars i fjor ble mannen frikjent i Oslo tingrett for å ha betalt 250.000 kroner til en mann for å drepe datterens kjæreste. Et flertall i retten mente dette ikke kunne bevises. Selv om 45-åringen ble frikjent for drapsforbund, ble han likevel dømt til to års betinget fengsel for vold mot datteren.

Fagdommer Dagfinn Grønvik mente likevel det var bevist at faren hadde inngått en drapsavtale.

Ifølge tiltalen ble datterens kjæreste (20) slått ned ved Røa T-banestasjon i Oslo søndag kveld 9. februar 2014, da han var på vei hjem etter å ha besøkt kjæresten i Fredrikstad. Han ble så dratt inn i en bil og kjørt til en adresse ved Økern i Oslo, hvor han ble bundet og mishandlet. Mannen ble sluppet fri etter omtrent et døgn.

45-åringen møter onsdag 30. mars i Borgarting lagmannsrett. Det må også to andre menn, tiltalt for frihetsberøvelse, vold og drapsforbund.

Det er satt av fire dager til saken. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer