Får toppjobb i FN

Tidligere bistandsminister Hilde Frafjord Johnson (KrF) blir nestsjef i UNICEF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den tidligere KrF-statsråden blir dermed den høyest plasserte nordmann i FN-systemet, skriver Aftenposten.no.

– Jeg er veldig fornøyd. Barns rettigheter er det jeg brenner mest for, sier Frafjord Johnson til Aftenposten.no på telefon fra Tunis.

UNICEF, Verdens barnefond, har 10 000 ansatte.

Johnson var i 2005 aktuell som toppsjef i FNs utviklingsprogram UNDP, men fikk ikke jobben.

Utviklingsminister Erik Solheim (SV) sier til Dagbladet.no at han er veldig fornøyd med utnevnelsen.

- Dette er veldig flott. Vi har gjort alt vi mente var lurt for at Johnson skulle få denne jobben. Hun er kompetent person og har høy arbeidskapasitet, sier Solheim, som håper at Johnson nå blir etterfulgt av flere nordmenn i topp-posisjoner i FN-systemet.

- Jeg håper dette blir starten på at vi får flere nordmenn i FN-ledelsen. Etter at Jan Egeland gikk av har vi ikke så mange igjen og det er definitivt rom for flere, sier Solheim, som mener Norge har mange kompetente kandidater.

- Kanskje har folk i alt for stor grad trivdes med kjøttkaker og Nordmarka. Derfor er det veldig bra at det er mennesker som er villig til å reise ut, sier Solheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer