DREPTE:  En 27 år gammel mann kjørte ned og drepte politimannen Børge Ivarsen i narkorus. 27-åringen hadde rømt fra åpen soning.  Politi og kollegaer på åstedet. FOTO: TORBJØRN BERG / Dagbladet
DREPTE: En 27 år gammel mann kjørte ned og drepte politimannen Børge Ivarsen i narkorus. 27-åringen hadde rømt fra åpen soning. Politi og kollegaer på åstedet. FOTO: TORBJØRN BERG / DagbladetVis mer

-Får trolig aldri svar

Rettssaken mot 28-åringen, som 4. Mars i år kjørte ned og drepte politmannen Børge Ivarsen utenfor Grimstad, er i full gang i Aust-Agder Tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||ARENDAL (Dagbladet): -Hvorfor Børge Ivarsen løp ut i veien. Om det var for å advare en annen bilist, vet vi ikke. Det får vi trolig aldri svar på, sa aktor Jostein Johannesen i oppsummeringen til tiltalebeslutningen.

Aktor la i tillegg sterk vekt på hva rettssaken dreier seg om.

-Den har kun med tiltaltes handlinger å gjøre. Ikke hva politiet har gjort. Jeg understreker dette så sterkt fordi jeg regner med at forsvaret vil gjøre et poeng av dette.

Sentralt Bache Wiig tok tak i dette poenget straks han fikk ordet, og pekte på at politiets handlingsmønster vil være sentralt. Både patruljen samlet og Børge Ivarsen spesielt.

-Det er sentralt i forhold til hvordan min klient skal dømmes, sa Bache Wiig.

Forsvareren vil også ha åstedsbefaring med kjøretøyene plassert slik de stod på ulykkesnatta. Samtidig skal alle vitner også være til stede.

Det er satt av fire dager til rettssaken. Tiltalte har i flere intervjuer med andre medier lagt seg flat for sine handlinger.

Saken Den tiltalte 28-åringen stakk av fra lett soning ved et Evangeliesenter i Østfold. Han kom seg til Drammen, der han med kniv tilranet seg en bil ved Gullskogen handelssenter, før turen fortsatte mot Arendal. Der ble tiltalte oppdaget av en sivil patrulje.

I stedet for å stoppe satte han opp farta. På vestsiden av Grimstadporten satte politiet, under ledelse av Børge Ivarsen, opp sperring med bil. Tiltalte kom i stor fart. Ivarsen skal ha løpt ut, eller beveget seg på en slik måte at han ble truffet og drept momentant.

Rettssaken mot 28-åringen foregår i rettssal en. Pressen ble henvist til rettssak to, der forhandlingene overføres på skjerm. Årsaken til dette var frykt for storinnrykk av presse, slik at dette skulle føre til problemer i rettssalen.

OMKOM:Politiførstebetjent Børge Ivarsen som omkom etter en påkjørsel i forbindelse med en biljakt i Grimstad torsdag morgen.
Foto: POLITIET / Scanpix
OMKOM:Politiførstebetjent Børge Ivarsen som omkom etter en påkjørsel i forbindelse med en biljakt i Grimstad torsdag morgen. Foto: POLITIET / Scanpix Vis mer