Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får uføretrygd

World Games-sjef har tjent over 20 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også Slik bygde de Norges største pyramide 

Mads Østvang (45) har trolig tjent over 20 millioner kroner på World Games. Likevel får den tidligere politimannen 12 000 kroner i uføretrygd hver måned.

OSLO, I GÅR:

-  Hva har det med WGI å gjøre, spør Østvang når Dagbladet konfronterer han med trygdeopplysningene.

-  Du er en av toppene i selskapet, og det har med deg å gjøre?

-  Vel, jeg er faktisk ikke sikker på om jeg får de pengene lenger, sier Østvang på telefon fra Spania.

-  Uansett har jeg rett på denne utbetalingen, og jeg kunne krevd mer enn jeg får, sier Østvang.

Utbetalingene fra World Games regnes ikke som arbeidsinntekt, men kommer inn under de gunstigere reglene for kapitalbeskatning. Østvang har derfor sitt på det tørre, når han hever norske trygdepenger.

 I FØRERSETET: Mads Østvangs 350 000 nettverksmedlemmer har gjort ham i stand til å kjøpe både bil, båt og traktor. Foto: Jon Terje H. Hansen
I FØRERSETET: Mads Østvangs 350 000 nettverksmedlemmer har gjort ham i stand til å kjøpe både bil, båt og traktor. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

ALFAZ DEL PI, SIST TORSDAG:

-  Dumhet kjenner tydeligvis ingen grenser, sier Mads Østvang. Han bekymrer seg ikke over at flere medlemmer vil saksøke ham og de fire andre verdenslederne i WGI.

-  Jeg skjønner at folk kan være fortvilet, for alt har ikke vært rosenrødt. Men om få uker vil alt være på plass, lover Østvang.

Skuddsikre vinduer

Mads Østvang er solbrun og smiler når han viser oss rundt. Selv kaller han huset sitt for «kemnervennlig», dyrere enn det ser ut.

Bak skuddsikre vinduer, i sin 700 kvadratmeter store luksusvilla i byens dyreste strøk, kan Mads Østvang skue utover turistbyen Alfaz del Pi i Spania.

Forbi svømmebassenget og en BMW 340, en Audi A8, en firehjuling og en vannscooter, kan han se sola gå ned, og gni seg i hendene over å være den i World Games som har vervet flest medlemmer inn i pyramiden.

Ikke alle er like fornøyd.

-  I fjor ble jeg drapstruet via Internett, sier den tidligere politimannen, som hevder han personlig har 350 000 medlemmer under seg, og at denne massen står for 90 prosent av veksten i selskapet.

Gammel politimann

-  Denne er jeg virkelig stolt over, sier Mads Østvang og viser oss gullklokka med riksvåpenet. Sju år i Forsvarets hestekompani, 18 år i politiet. Da han fikk gullklokka var tida inne for å si opp, og drive pyramiden på heltid.

-  Du har brukt hele yrkeslivet som offentlig tjenestemann. Handler alt om penger nå?

-  Jeg er sikker på at jeg gjør mye mer nytte for meg nå enn jeg gjorde som politimann. Jeg har hjulpet mange flere folk gjennom WGI enn i politiet. Det er en god følelse å vite at så mange har sett lyset på grunn av meg, sier Østvang, som selv ble vervet inn av broren sin.

-  Hvor mye har du tjent?

-  Jeg ble liknet for 4 millioner i 2002, og 11 millioner i 2003. Etter det utvandret jeg til Spania, men du kan si at utviklingen har fortsatt, sier Østvang, som ikke ønsker å legge fram noe detaljert regnskap over hvor mye han har tjent på WGI. Etter at han utvandret til Spania har ikke norske likningsmyndigheter oversikten over hvor mye Østvang har tjent. Dagbladet har grunn til å tro at Østvang har tjent langt over 20 millioner kroner.

-  Ingen har tapt penger

-  Det er vanskelig å fortelle folk hva jeg har tjent, for det er så høye beløp at folk ikke klarer å forholde seg til det, sier han.

-  Mange har tapt mye, takket være deg?

-  Ingen har tapt penger i WGI, bortsett fra i sitt eget hode. At noen har tapt penger ved å spille på våre spill, er ingen hemmelighet. Men det har jeg sagt hele tida, at jeg får da virkelig håpe noen taper her, hvis ikke er det jo ikke gambling.

Tøft for barna

Han møtte samboeren Pernille Rustand gjennom WGI.

-  250 reisedager i året har vært tøft, og all oppmerksomheten har ikke vært enkel å takle, særlig for barna. De har ikke alltid hatt lyst til å gå på skolen, sier hun. Paret har merket at penger tiltrekker seg nye venner.

-  Det flokker seg en del folk rundt deg når du får mye penger. «Money makes you beautiful,» sier Pernille.

-  Penger gjør deg ikke lykkelig, sier Østvang.

-  Men det er mer komfortabelt å gråte i en limousin enn i en folkevogn.

FLYTER FORTSATT: Kritikerne mener Mads Østvang og pyramideselskapet World Games er på vei til bunns. I dag bor den norske pyramidetoppen i luksusvilla i Spania, og er sikker på at World Games snart vil bli en stjerne på London-børsen.