Mutert virus

Får uventet hjelp: - Helt magisk!

I flere dager har innbyggerne i Ulvik vært nødt til å dra til nabokommunen for å ta corona-test. Nå kan ordføreren endelig komme med en god nyhet.

UTBRUDD: Hver femte innbygger i Ulvik kommune er i karantene. Men nå økes straks testkapasiteten. Foto: Marit Hommedal / NTB
UTBRUDD: Hver femte innbygger i Ulvik kommune er i karantene. Men nå økes straks testkapasiteten. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Bergen har strukket ut en hånd, og fra mandag vil de være på plass med en mobil teststasjon hos oss. De skal teste her, og ta med seg prøvene til Bergen. Da vil vi kunne teste langt flere og forhåpentligvis få raske svar. Det er helt magisk!

Det er ikke vanskelig å høre at ordfører i Ulvik, Hans Petter Thorbjørnsen, er lykkelig etter endelig å ha fått en god nyhet. De siste dagene har vært tunge for kommunen i Vestland.

Onsdag kveld sitter hver femte av de 1100 innbyggerne i karantene. Corona-utbruddet har definitivt satt sitt preg på kommunen.

Til naboen for testing

Testkapasiteten har også vært i knestående. På kort varsel skulle plutselig over 200 personer testes.

Til slutt var det ikke noe annet valg enn å benytte seg av nabokommunen Eidfjords tilbud om å sende folk dit for testing. Det til tross for at Eidfjord selv ikke har hatt et eneste bekreftet smittetilfelle.

- Jeg forstår hvis dette fører til bekymring hos noen av innbyggerne i vår nabokommune, og de har vært utrolig hjelpsomme. Flere kommuner har rettet ut ei hånd og tilbudt oss hjelp. Vi setter stor pris på dette, og heldigvis kan vi fortsatt få hjelp fra Eidfjord de neste dagene, til den mobile teststasjonen fra Bergen er på plass, sier en takknemlig Thorbjørnsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer