Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Får vi ikke tak i ham, må vi vurdere pågripelse

Politiet vil avhøre den skandaliserte Treholt-forfatteren Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50) beskyldes for å ha lurt spiondømte Arne Treholt og hans advokat Harald Stabell. Han skal ha fått en bruktbilselger til å late som han var agent i Forsvarets etterretningstjeneste og som hadde viktige opplysninger i Treholt-saken, avslørte VG i helga.

Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50) er også under etterforskning for millionbedrageri, meldte Aftenposten tidligere i uka. I november i fjor ble 50-åringen anmeldt. Nå ønsker politiet å avhøre Malthe-Sørenssen om forholdet.

- Han har status som mistenkt. Vi forsøker å komme i kontakt med ham for å få til et avhør, sier visepolitimester Terje Nybøe i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Vet hvor han er Den påståtte kilden har overfor VG videre hevdet at Malthe-Sørenssen forsøkte å få ham til å finne personer som kunne manipulere det berømte Treholt-bildet fra pågripelsen på Fornebu i 1984. Malthe-Sørenssen er fra tidligere siktet for korrupsjon for å ha fremskaffet hemmelige politidokumenter. Bedrageri-etterforskningen har ikke noe med de andre forholdene å gjøre.

Visepolitimester Nybøe sier de har kontroll på hvor Malthe-Sørenssen befinner seg i utlandet.

- Vi vet hvor han er, sier han.

Men politiet har ikke klart å få Malthe-Sørenssen tilbake til Norge for avhør.

Nybøe sier de er tidlig i etterforskningen, og at de derfor ønsker å holde detaljene om det anmeldte bedrageriet tett til brystet, ut over å si at det gjelder et beløp på over én million kroner og at de ikke utelukker at det vil komme flere saker.

- Får vi ikke tak i ham, må vi vurdere pågripelse, sier Nybøe.

VIL AVHØRE MALTHE-SØRENSSEN: Visepolitimester Terje Nybøe i Oslo politidistrikt sier de ikke har fått kontakt med bedragerimistenkte Geir Selvik Malthe-Sørrensen for et avvhør.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIL AVHØRE MALTHE-SØRENSSEN: Visepolitimester Terje Nybøe i Oslo politidistrikt sier de ikke har fått kontakt med bedragerimistenkte Geir Selvik Malthe-Sørrensen for et avvhør. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Et avhør blir ikke gjennomført på telefon, men ved fysisk oppmøte, understreker han. Ifølge Aftenposten gjelder bedrageriet forfalskning.

Vil ikke ha kontakt Nybøe sier de ikke har startet en såkalt forbruksanalyse av Malthe-Sørenssen, men at de gjennom et etterforskningsamarbeid med Økokrim har «en viss oversikt over forbruket hans.»

Dagbladet har i likhet med politet forsøkt å komme i kontakt med Geir Selvik Malthe-Sørenssen for å kommentere denne saken. Men i likhet med politiet har vi ikke lykkes med dette. Dagbladet har heller ikke klart å komme i kontakt med Malthe-Sørenssens forsvarer, advokat Jonny Sveen.

En som derimot ikke ønsker å komme i kontakt med Geir Selvik Malthe-Sørenssen om dagen, er journalistens tidligere samarbeidspartner advokat Harald Stabell.

Stabell sier til Dagbladet at Malthe-Sørenssen har forsøkt å komme i kontakt med ham, men at han avviser alle forsøk på dialog.

- Han har via sin advokat forsøkt å komme i kontakt med meg, men det ønsker jeg ikke etter det han har gjort. Jeg ønsker ikke å ha noe med han å gjøre, sier Stabell til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram