Far vil oppdra, men tar ikke nattestellet

Så er det slått fast: Far tar ikke hovedansvar for noen arbeidsoppgaver som angår barna. Mor er fortsatt ledende i nattestell, klesvask og matlaging. Men i spørsmål om å oppdra og trøste ungene mener fattern seg likestilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Dagbladets undersøkelse ble alle menn med barn stilt spørsmål om hvem som har hovedansvaret for forskjellige gjøremål i hjemmet.

Mor, svarer far, om oppgaver som å pynte ungene til selskap, kjøpe barneklær, vaske barnetøy, kjøpe bursdagspresanger, stelle ungene om natta og lage mat til dem.

Leser og syngerIkke på noe felt påberoper vi oss å ta hovedansvaret for ungene. Nærmest er vi når det gjelder å kjøpe sportutstyr til barna, men selv der må vi innrømme at mødrene gjør det vel så ofte.

Følgende arbeidsoppgaver deler vi på, i følge fedrene:

,øOppdragelse,øGi trøst,øSkoleoppfølging,øLese/synge på senga,øFritidsaktiviteter,øLære bort ting,øBleieskift,øHente og bringe

Mor avgjør Bakgrunnstallene viser at menn som har barn under 10 år gjør mer i hjemmet enn menn med eldre barn.

- Utviklingen ser ut til å gå i riktig retning, kommenterer Tone Haugen i MMI.

De fleste mennene i Dagblad-undersøkelsen mener at dagens fedre bruker mer tid på barna enn før. Unge menn er imidlertid ikke like overbevist. I aldersgruppa 18-25 år er bare 22 prosent helt enige i at pappene tar seg mer av ungene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer