Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faraoenes mystiske rike

Vinden blåser lett mens dere vandrer gjennom den monumentale arkitekturen i verdens største utendørsmuseum. Luxor ved Nilens bredd var antikkens høyborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller fleste har en drøm om å få komme til faraoenes hjemland. Se og føle historiens sus fra bøkene på barneskolen. Byen som ble grunnlagt for mer enn 4000 år siden.

For 6000 kroner kan to personer få oppleve Egypt og Luxors mange hemmeligheter. Ved å besøke pyramidene, templene og gravkamrene får du en unik mulighet til å kombinere ferie og kunnskap.

- Luxor var faraoenes valg. Byen er med rette kalt verdens største utendørsmuseum, sier markedssjef Helle Ødegaard i Pyramidene Tours til Dagbladet. Selskapet arrangerer charterturer fra Oslo til Egypt hver uke.

Prisene varierer, men de billigste reisene koster 3000 kroner per person - og inkluderer overnatting på hotell.

Også Star Tour har charterreiser med tilbud om rundreiser i Egypt.

Når man først er i Egypt, bør man unne seg et cruise på Nilen. Tilbakelent i solstolene på dekk kan du nyte den praktfulle og dramatiske naturen langs Nildalen - enten man seiler mot Cairo eller motsatt vei mot Aswan. Kontrasten mellom frodig landskap og gold ørken er slående og fascinerende.

Både Utenriksdepartementet, og turoperatørene som flyr på Egypt, mener det er forsvarlig å reise til Egypt - til tross for enkelte terrorangrep de siste årene.

- Vi mener det er helt trygt å reise til Egypt, og etterforskingen har vist at det siste terrortilfellet ble utført av en person som er syk, sier Helle Ødegaard.