Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FARC advarer Norge: - Ikke pågrip våre ettersøkte menn

- Vil være en katastrofe, sier ettersøkt leder før fredsforhandlinger.

BESLAG: Colombianske politifolk poserer ved et marijuana-beslag gjort fra FARC-geriljaens narkokurerer. Snart skal FARC i forhandlinger i Norge. Foto: AFP / NTB Scanpix
BESLAG: Colombianske politifolk poserer ved et marijuana-beslag gjort fra FARC-geriljaens narkokurerer. Snart skal FARC i forhandlinger i Norge. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av lederne for den colombianske FARC-geriljaen sier det ikke blir noe gjennombrudd i fredsforhandlingene i Oslo denne måneden.

Representanter for FARC og Colombias regjering skal etter planen møtes i den norske hovedstaden i midten av oktober.

- Det vil ikke skje noe stort i Oslo. Dette er bare begynnelsen, sier Rodrigo Granada, en FARC-geriljaens viktigste talspersoner.

Han hevder at de virkelige forhandlingene vil finne sted på Cuba på et senere tidspunkt. Nøyaktig når samtalene skal flyttes fra Norge til Cuba, er foreløpig ikke kjent.

Granada sier også at FARC vil kreve uforbeholdne garantier for at deres forhandlere ikke vil bli pågrepet i forbindelse med møtene i Norge.

- Hvis en dommer i Norge eller noe annet sted får en idé om å pågripe et medlem av FARCs delegasjon, så vil det være en katastrofe, advarer Granada.

Flere av FARCs ledere er ettersøkt i utlandet.

Granada er selv ettersøkt i Paraguay for bortføringen av datteren til landets tidligere president - en forbrytelse han selv nekter for å ha begått.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media