Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FARC erklærer 30 dager våpenhvile

Fra neste helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De oppfordrer samtidig regjeringen til å gjøre det samme.

Erklæringen kommer dagen etter et sammenstøt der åtte mennesker mistet livet i et angrep på en politistasjon sør i landet.

Representanter for den colombianske regjeringen og FARC har siden i fjor høst sittet sammen i forhandlinger i Havana på Cuba.

Utenriksminister Børge Brende ønsker erklæringen om våpenhvile velkommen.

- Våpenhvilen som FARC nå har erklært, er et tillitsbyggende tiltak og enda et tegn på at FARC ønsker å komme videre i den politiske prosessen, sier han.

- Ethvert tiltak som reduserer lidelsene som den nær 50 år lange borgerkrigen i Colombia har påført og fremdeles påfører befolkningen, er positivt, sier Brende videre.

I de siste månedene har det vært framgang i samtalene på flere områder. I november ble partene enige om ett av de viktigste punktene, nemlig om FARCs deltakelse i politikken i Colombia.

Tidligere er partene blitt enige om en jordreform, men fortsatt gjenstår tre av de til sammen fem hovedpunktene før en endelig fredsavtale kan undertegnes. Disse punktene dreier seg blant annet om ofrenes rettigheter og våpenhvile mellom regjeringen og FARC.

(NTB)