FARC erklærer ensidig våpenhvile

Ble klart i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den annonserte våpenhvilen fra FARC-geriljaen i Colombia er et steg i riktig retning, sier den norske spesialutsendingen Dag Nylander.— Ethvert tiltak fra partene som fører til et redusert konfliktnivå i Colombia, ønsker vi velkommen, sier Nylander til NTB.

Han er i Cubas hovedstad Havana, der fredsforhandlingene pågår mellom representanter for FARC-geriljaen og den colombianske regjeringen. Norge og Cuba har rollen som tilrettelegger for forhandlingene.

— De siste nyhetene om utviklingen i forholdet mellom USA og Cuba ble tatt imot med glede av begge parter, og det er håp om at dette vil kunne bidra positivt i samtalene, sier Nylander.

FARC har også tidligere erklært ensidig våpenhvile, men kun for avgrensede perioder. Det nye nå er at våpenhvilen er tidsubegrenset, men fra regjeringens side har det ikke kommet signaler om at våpnene skal legges ned.

— Partene er så langt enige om tre av fem agendapunkter, men det gjenstår mye før en endelig fredsavtale kan undertegnes. Spørsmål knyttet til overgangsrettferdighet, avvæpning og reintegrering må avklares, sier Nylander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer