Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FARC erklærer ensidig våpenhvile

Ble klart i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den annonserte våpenhvilen fra FARC-geriljaen i Colombia er et steg i riktig retning, sier den norske spesialutsendingen Dag Nylander.
— Ethvert tiltak fra partene som fører til et redusert konfliktnivå i Colombia, ønsker vi velkommen, sier Nylander til NTB.

Han er i Cubas hovedstad Havana, der fredsforhandlingene pågår mellom representanter for FARC-geriljaen og den colombianske regjeringen. Norge og Cuba har rollen som tilrettelegger for forhandlingene.

— De siste nyhetene om utviklingen i forholdet mellom USA og Cuba ble tatt imot med glede av begge parter, og det er håp om at dette vil kunne bidra positivt i samtalene, sier Nylander.

FARC har også tidligere erklært ensidig våpenhvile, men kun for avgrensede perioder. Det nye nå er at våpenhvilen er tidsubegrenset, men fra regjeringens side har det ikke kommet signaler om at våpnene skal legges ned.

— Partene er så langt enige om tre av fem agendapunkter, men det gjenstår mye før en endelig fredsavtale kan undertegnes. Spørsmål knyttet til overgangsrettferdighet, avvæpning og reintegrering må avklares, sier Nylander.

Colombias regjering innledet formelle forhandlinger med landets største opprørsgruppe FARC i Oslo i oktober 2012. Siden har forhandlingene pågått i Havana.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook