FARC-geriljaen og hæren møtes om våpenhvile

Møtes ansikt til ansikt for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Colombianske militære offiserer og geriljaledere fra FARC møttes fredag for første gang ansikt til ansikt for å innlede samtaler om en våpenhvile.

Den colombianske regjeringen og FARC-geriljaen har i nesten to år forhandlet om en fredsavtale i Cubas hovedstad Havanna.

Hittil er de kommet til enighet om tre av de fem punktene på agendaen, og om de til slutt blir enig om en fredsavtale, vil en våpenhvile tre i kraft.

Opprettelsen av underkommisjonen for å drøfte rammene for en våpenhvile er første gang offiserer i aktiv tjeneste og geriljasoldater har møttes rundt samme bord siden forhandlingene startet i 2012.

Lederne for de to delegasjonene er general Javier Flórez, som ledet flere av hærens mest vellykkede operasjoner mot geriljaen, og geriljakommandant Ivan Márquez.

- Vi har nådd et avgjørende øyeblikk i prosessen. Det er en reell mulighet for at vi kan få slutt på konflikten, sa regjeringens sjefforhandler Humberto de la Calle fredag i forbindelse med opprettelsen av våpenhvilekommisjonen.

Nylig startet partene også samtaler om et annet viktig punkt, nemlig erstatning til ofrene for krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer