FARC-geriljaen tar pause i forhandlingene

Avbrytes for første gang siden partene møttes i Oslo og Havanna i fjor.

TAR EN PAUSE: Den colombianske geriljagruppa FARC, her ved Ivan Marquez, Jesus Santrich og Maritza Garcia, tar en pause i forhandlingene med den colombianske regjeringen. Foto: AFP PHOTO/ADALBERTO ROQUE
TAR EN PAUSE: Den colombianske geriljagruppa FARC, her ved Ivan Marquez, Jesus Santrich og Maritza Garcia, tar en pause i forhandlingene med den colombianske regjeringen. Foto: AFP PHOTO/ADALBERTO ROQUEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FARC-geriljaen erklærer pause i fredsforhandlingene på Cuba, og Colombias regjering henter hjem sin delegasjon.

FARC sier at de trenger å analysere president Juan Manuel Santos' forslag om folkeavstemning om en eventuell fredsavtale nøye.

- Vi trenger å fokusere eksklusivt på å analysere det underforståtte i regjeringens forslag, sier FARCs forhandlere i en uttalelse.

Få timer etter at FARC slik kastet forhandlingene ut i kaos, kalte Santos sin forhandlingsdelegasjon hjem til Bogotá.

Det er første gang forhandlingene avbrytes siden de startet i Oslo og Havana i november i fjor.

Santos sendte torsdag et lovforslag til nasjonalforsamlingen om å avholde folkeavstemning om en eventuell fredsavtale samtidig med valg i mars eller mai neste år.

Lovforslaget var en klar antydning om at Santos har store forhåpninger om at det skal lykkes å komme fram til enighet med geriljaen.

Santos godtar at FARC har behov for å studere forslaget nærmere, men oppfordrer dem til ikke å bruke for mye tid på det.

Forhandlingene i Havana har gått tregt. Etter ni måneder er det bare oppnådd delvis enighet om ett av de fem punktene forhandlingene dreier seg om, nemlig jordreform.

(NTB)