- Farc såres av «hatets vokabular»

Betancourt ber Colombia bruke et mildere språk overfor geriljaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingrid Betancourt ber myndighetene i Colombia slutte å bruke «hatets vokabular» mot Farc-geriljaen, melder BBC.

Betancourt, som nylig ble frigitt etter seks år i fangenskap hos Farc, takket president Alvaro Uribe for at han fikk satt henne fri. Imidlertid understreket hun at Uribe burde ta i bruk et mildere vokabular dersom han ønsket å få løslatt de resterende gislene.

- Jeg tror vi har nådd et punkt der vi må få en slutt på dette radikale, ekstremistiske, hatets vokabular som sårer mennesket svært dypt, sier Betancourt i et intervju med Radio France International.

Farc holder fremdeles cirka 700 gisler.

- Ønsker hevn

Like fullt virker det ikke som om Betancourt har utviklet noe Stockholmsyndrom.

- Jeg kan ikke ta noen sjanser, kanskje er det for tidlig å returnere til Colombia. Dette har vært et hardt slag for Farc. Nå ønsker de sannsynligvis en slags hevn eller å øke sin prestisje, så jeg tror det er best å være forsiktig, sier Betancourt i et annet intervju med Radio France International.

Fransk-colombianske Betancourt ble tatt til fange av Farc under presidentkampanjen hennes i 2002.

KREVER FORANDRING I COLOMBIAS RELASJONEN MED FARC: Nå er det på tide å endre strategi for å få frigitt de resterende gislene, hevder Betancourt i radiointervjuet. Foto: Jacques Brinon/AP Photo
KREVER FORANDRING I COLOMBIAS RELASJONEN MED FARC: Nå er det på tide å endre strategi for å få frigitt de resterende gislene, hevder Betancourt i radiointervjuet. Foto: Jacques Brinon/AP Photo Vis mer