Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fare for at hele sentrum brenner ned

Brannvesenet kjemper intenst for å redde trehusbebyggelsen i Lærdalsøyri.

I FARE: Det er fare for hele Lærdalsøyri sentrum i natt. Brannvesenet kjemper intenst mot flammene. Foto: Arne Veum / NTB Scanpix
I FARE: Det er fare for hele Lærdalsøyri sentrum i natt. Brannvesenet kjemper intenst mot flammene. Foto: Arne Veum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er krisestemning på Lærdalsøyri i natt. Minst ti hus brenner ved et industriområde i tettstedet - og brannen er i ferd med å spre seg til den gamle verneverdige trehusbebyggelsen. Brannvesenet kjemper intenst, og har tilkalt store forsterkninger.

- Vi har ikke kontroll. Brannen sprer seg stadig, og vi kjemper med alle tilgjengelige mannskaper, sier Jan Gunnar Holvik, vaktleder ved 110-sentralen i Sogn og Fjordane, til Dagbladet.

Han understreker:

- Dette er virkelig alvorlig. I verste fall kan hele Lærdalsøyri sentrum brenne ned.

Så langt deltar brannvesen fra fem kommuner i slokkearbeidet.

- Men vi trenger flere mannskaper. Enheter fra Voss og Bergen er på vei. Men det tar tid; de må ta ferjer og forsere fjorder og fjell, sier Holvik.

Det var like før klokka 23 at alarmen gikk. Flere titalls personer er evakuert, og flere evakueringssentre er etablert. Stedvis har strømmen gått.

Dagbladet følger saken.

Hele Norges coronakart