Fare for barnehagestreik mandag

Hvis ikke meklingen mellom Private Barnehagers Landsforbund og arbeidstakerorganisasjonene fører fram.

KAN BLI TOMT: Det kan bli stille i sandkassene i flere private barnehager om partene i arbeidslivet ikke kommer til enighet. Foto: Jo Straube / Dagbladet
KAN BLI TOMT: Det kan bli stille i sandkassene i flere private barnehager om partene i arbeidslivet ikke kommer til enighet. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Hvis ikke meklingen mellom Private Barnehagers Landsforbund og flere arbeidstakerorganisasjoner fører fram, er det fare for streik i private barnehager neste uke.

Starter tirsdag Tirsdag starter meklingen for ansatte i private barnehager organisert i Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta og arbeidsgiverorganisasjonen Private Barnehagers Landsforbund.

Hvis ikke riksmeklingsmannen klarer å finne en løsning innen natt til lørdag, blir det streik fra mandag 25. oktober.

Mange i streik Fagforbundet har varslet streikeuttak for vel 300 medlemmer i 68 virksomheter i østlandsområdet, Vest-Agder og Rogaland, mens Delta har tatt ut 58 medlemmer i private barnehager i Oslo, Bodø, Sandnes og Lillehammer.

Utdanningsforbundet har varslet plassfratredelse for 370 av sine medlemmer som arbeider i barnehager tilsluttet Private Barnehagers Landsforbund. Uttakene skjer i Ullensaker, Oslo, Kristiansand, Time, Sandnes og Bodø.

I tarifforhandlingene har de ansatte i private barnehager krevd den samme lønnsutviklingen som tilsvarende grupper i offentlig sektor, og at opparbeidede rettigheter ikke skal svekkes.
(NTB)