Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fare for journaliststreik

Forhandlingene er brutt. Lønnsoppgjøret går til mekling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På forhandlingenes tredje dag, klokka 23.25 onsdag kveld, brøt NJs (Norsk Journalistlag) forhandlingutvalg tarifforhandlingene med MBL (Mediebedriftenes Landsforening). For andre år på rad var det pensjonsspørsmålet som utløste brudd.

Lønnsoppgjøret går nå til mekling hos Riksmeglingsmannen. Første mulige konfliktdato er 27. mai.

Vil ha rammeavtale

NJ krever en rammeavtale som skal sikre et minstenivå på pensjonsytelsene som er høyere enn lovens minstekrav. I tillegg må ordningen ha en uførepensjon innbakt, skriver fagbladet Journalisten.

- MBL ville ikke ha noen sentrale forpliktelser og ville ikke høre snakk om uførepensjon, sier NJs forhandlingsleder Bente Sabel til Journalisten.

- Krever for mye

MBL kom heller ikke med noe lønnstilbud.

Styreleder i MBL, Olav Mugaas, anklager på foreningens egen hjemmeside NJ for å kreve langt bedre sentrale avtaler enn norsk arbeidsliv forøvrig.

- Vi er beredt til å løse journalistenes behov for gode løsninger gjennom lokale forhandlinger. Vi beklager sterkt at vi nok en gang havner i mekling om et spørsmål som NJ burde vært i stand til å løse forhandlingsveien, sier styreleder i MBL Olav Mugaas.

STREIK ANNO 2004: Slik så det ut foran VG-huset i 2004 etter at NJ tok ut sine medlemmer i streik. På bildet er streikevakterne Mona Langset, Egil Svendsby, Borghild Maaland, Harald Berg Sævereid og Klaes Krog
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media