Fare for masseoppsigelser i Skatteetaten

Nedlegging av kontorer og oppsigelser av flere hundre ansatte kan bli konsekvensene dersom Skattedirektoratet ikke får beholde en større andel av midlene som er frigjort gjennom rasjonalisering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det går fram av et hemmeligstemplet brev fra skattedirektør Bjarne Hope til Finansdepartementet, ifølge Aftenposten.

Skatteetaten har gjennomgått omfattende endringer de siste årene, men til tross for at ulike prosjekter har ført til besparelser og betydelige kutt i budsjettrammene, er ikke antall ansatte redusert tilsvarende. Derfor bruker etaten nå en stadig større andel av budsjettene til lønn.

- For mange

«I forhold til tilgjengelige budsjettmidler er det for mange ansatte i etaten. Denne situasjonen vil sannsynligvis forsterke seg når gevinstene som følge av ny teknologi skal realiseres i årene fremover», skriver skattedirektøren i brevet, ifølge Aftenposten.

Han viser også til at etaten har liten naturlig avgang og at den avgangen som skjer, skjer i feil gruppe. Grupper av ansatte mangler dessuten den ønskede kompetansen for å tilfredsstille etatens behov for å dreie ressursinnsatsen mot kontroll av næringslivet.

Dersom kostnadsbesparelsene ikke fører fram gjennom frivillige ordninger, ønsker Hope at etaten får fullmakt eller aksept til å justere kontorstrukturen og til å si opp ansatte ved frafall av arbeidsoppgaver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer