Fare for matstreik

Neste uke kan du møte tomme butikkhyller. Faren for streik beskrives som stor før meklingen starter for de ansatte ved landets matvarelagre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hermetikk, mel, suppeposer og toalettpapir. Dette er blant varene som kan bli borte fra hyllene dersom det ikke blir enighet i meklingen mellom LO-forbundet Norsk Transportarbeiderforbund og YS-forbundene Prifo og Yrkestransportforbundet (YTF) på den ene siden og arbeidsgiverforeningen Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH) på den andre.

- Det er et åpent spørsmål hvor lenge butikkene i så fall kan holde åpent, selv om de får tilførsel av ferskvarer under en eventuell streik, sier nestleder Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund til NTB.

Både han og informasjonssjef Jarle Hammerstad i HSH beskriver streikefaren som stor før partene møtes hos Riksmeklingsmannen torsdag.

Transportarbeiderne krever at et tillegg på 1,4 prosent av lønna forbeholdes de fagorganiserte. Det blir blankt avvist av HSH.

Meklingsfristen er natt til onsdag 21. april. Fredag blir det klart hvem som blir tatt ut i en eventuell streik. De tre forbundene har varslet plassfratredelse for samtlige av de rundt 2.500 organiserte ansatte ved 99 bedrifter.

En eventuell streik vil omfatte utkjøring av varer til Norgesgruppens butikker, Rema 1000-gruppen og Ica. Coop-butikkene blir ikke rammet fordi de ansatte der er organisert i Handel og Kontor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.