- FAGFORENINGSKNUSER: - Vår erfaring de siste fire årene, er at Norwegian-sjef Bjørn Kjos ønsker å bli kvitt oss og at han kjører en strategi med fagforeningsknusing. Han ønsker ikke fast ansatte piloter, men innleide piloter til uanstendige vilkår. Vi skal tynes og vår tariffavtale raseres, sier Halvor Vatnar, leder for pilotforeningen i Norwegian til VG. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
- FAGFORENINGSKNUSER: - Vår erfaring de siste fire årene, er at Norwegian-sjef Bjørn Kjos ønsker å bli kvitt oss og at han kjører en strategi med fagforeningsknusing. Han ønsker ikke fast ansatte piloter, men innleide piloter til uanstendige vilkår. Vi skal tynes og vår tariffavtale raseres, sier Halvor Vatnar, leder for pilotforeningen i Norwegian til VG. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.Vis mer

- Fare for Norwegian streik lørdag

Pilotene i Norwegian mener Kjos er ute etter dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pilotene i Norwegian skal gjennom megling - og blir ikke partene enige, rammes Norwegian nok en gang omfattende og trolig langvarig streik fra lørdag morgen, melder VG.

Etter det Dagbladet får opplyst, vil Parat sende ut varsel om plassfratredelse allerede i kveld. Det betyr at streiken kan være et faktum allerede førstkommende lørdag.

Overfor VG uttaler Halvor Vatnar, leder for pilotforeningen i Norwegian, at det går mot usedvanlige tøffe forhandlinger.

- Vår erfaring de siste fire årene, er at Norwegian-sjef Bjørn Kjos ønsker å bli kvitt oss og at han kjører en strategi med fagforeningsknusing. Han ønsker ikke fast ansatte piloter, men innleide piloter til uanstendige vilkår. Vi skal tynes og vår tariffavtale raseres, sier Vatnar til avisa, og gjør det samtidig klart at streikefaren er «overhengende». 

Pilotforeningens krav er en tariffavtale med reell arbeidsgiver, altså NAS.

Norwegians kommunikasjonssjef, Lasse Sandaker-Nielsen, avviser i en e-post til VG påstandene om at selskapet vil kvitte seg med fast ansatte norske piloter: 

-  Vi synes det er synd at Vatnar allerede nå før meglingen skremmer med streikekonsekvenser som helt åpenbart rammer tredjepart. Vi går inn i meglingen med en positiv innstilling og ønske om å bli enige, slik at passasjerene våre ikke blir rammet og alle kolleger både på bakken og i lufta har en trygg jobb å gå til fremover, skriver han.   

Dagbladet kommer med mer.