- Fare for ny krig i Midtøsten

Det er fare for ny krig hvis ikke Israel og Palestina møtes over forhandlingsbordet, ifølge utenriksminister Børge Brende (H). Han diskuterte situasjonen i området med FNs generalsekretær Ban Ki-moon mandag kveld.

BEKYMRET: Utenriksminister Børge Brende (H) er dypt bekymret over situasjonen i Midtøsten. Foto: AFP PHOTO/Brendan SMIALOWSKI
BEKYMRET: Utenriksminister Børge Brende (H) er dypt bekymret over situasjonen i Midtøsten. Foto: AFP PHOTO/Brendan SMIALOWSKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det må legges et stort press på statsminister Netanyahu og president Abbas. Ban Ki-moon har vært i kontakt med begge de siste dagene, sier Brende til NRK.

Han understreker at man nå må få fredssamtalene på sporet igjen.

- Faren for en intifada er reell. Det vil igjen kunne føre til at flere liv går tapt. Det vi nå ser kostnadene av, er at det ikke foregår noen fredsprosess og ingen prosess som kan lede til noen tostatsløsning, sier utenriksminister Brende.

Han mener at situasjonen i området viser at å opprettholde status quo bare vil føre til en forverring av situasjonen over tid.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer