Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fare for nye ras i Nittedal - evakuerer alle boliger i hundre meters radius

Kommunen har satt krisestab, og etablerer nå et senter for de evakuerte ved Rotnes kirke.

RAS: Det har gått et jordras i området Birkelundveien/Heggeveien i Nittedal. Raset gikk i nitiden mandag morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
RAS: Det har gått et jordras i området Birkelundveien/Heggeveien i Nittedal. Raset gikk i nitiden mandag morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

I morgentimene mandag gikk det et ras på Li i Nittedal kommune.

Raset har ikke skadet verken folk eller bygninger, men ifølge politiet er det fare for nye ras i området.

- Det er fare for ytterligere ras. Størrelsen og alvorlighetsgraden er veldig usikker ennå. Det er satt opp utstyr for å monitorere bevegelser i bakken og vil bli gjort ytterligere vurdering av rasstedet fra geologer, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt.

Raset har skjedd ikke langt unna et boligområde, i tettstedet Hagan.

Politiets innsatsleder, Håkon Berg, sier til NRK at det nå vil bli evakuert mellom 25 og 30 hus i området.

- Vi evakuerer boliger innen hundre meter radius fra rasskanten. Det er litt uklart nøyaktig hvor mange hus det er snakk om, sier Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) til Dagbladet.

Pårørendesenter

KRISESENTER: Evakuerte samles mandag i Rotnes Kirke. Foto: Emilie Rydning/Dagbladet.
KRISESENTER: Evakuerte samles mandag i Rotnes Kirke. Foto: Emilie Rydning/Dagbladet. Vis mer

Hun opplyser at det nå etableres et senter for de evakuerte ved Rotnes kirke, og at det settes opp buss fra Li til Rotnes klokka 17 mandag ettermiddag.

Hun ber dem som ikke møter opp der om å varsle kommunen, dersom de i stedet velger å bo andre steder.

Utglidningen skal ifølge ordføreren være cirka 40 meter bred, og sju meter høy, og har skjedd i krysset mellom Birkelundveien og Heggeveien i tettstedet Hagan.

- Birkelundveien er stengt og vil bli forbli stengt en god stund framover. Vi snakker nok mer uker enn dager, sier Marstad i politiet.

Raset skal også ha gått hardt ut over en vannledning og en strømledning.

Derfor har innbyggerne fått beskjed om å koke alt vann som skal brukes til drikke eller matlaging, av frykt for vannforurensning.

Satt krisestab

Nittedal kommune opplyser på sine nettsider at store deler av kommunen mangler vann.

De sørger nå for nødvann til sykehjem som mandag er uten vann, og kjører også ut vann til brukere som ikke kan koke vannet på grunn av strømmangel.

Det skal være høyspentkabler i jorda i nærheten av rasstedet, noe som gjør arbeidet på stedet utfordrende, og fører til at deler av kommunen er uten strøm.

«Strømmen er nå så langt vi vet borte fra om lag 20 husstander i Kirkeveien og Birkelundveien. Vi henstiller alle som har mistet strøm, og dermed ikke får kokt vann, om å kjøpe drikkevann på butikken», skrev kommunen i en oppdatering rundt klokka 12 i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling