Fare for nye ras i Sør-Trøndelag

Tre veier i Sør-Trøndelag var fortsatt stengt lørdag kveld, og det er fare for nye ras. Nesten 500 innbyggere i Roan kommune er uten veiforbindelse, og slik blir det i flere dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Roan gikk det et steinras over fylkesvei 14 fredag kveld. Skredet gikk bare minutter før ordfører Jan Helge Grydeland kjørte gjennom rasområdet.

- Vi er fullstendig isolert, sier Grydeland til NRK.

I Roan er eneste mulighet til å komme seg inn eller ut av kommunen båt eller helikopter. Før veien kan ryddes, må en geolog gi klarsignal. Det kom ikke fra geolog Torbjørn Yri, som var på stedet lørdag ettermiddag.

- Det er muligheter for at flere blokker er løse, derfor må vi undersøke det nærmere før vi sender folk under, sier han til NRK.

Også tre andre steder i Sør-Trøndelag gikk det ras fredag kveld og natt til lørdag som følge av store nedbørsmengder. To av disse veiene, fylkesvei 630 ved Hagabrua i Midtre Gauldal og fylkesvei 701 ved Bjørset mellom Meldal og Storås, var fortsatt stengt lørdag kveld. Begge steder skal en geolog se på forholdene før det avgjøres om veien kan åpnes igjen, får NTB opplyst ved Vegmeldingssentralen.

Raset ved Hagabrua førte til at togtrafikken ble stanset mellom Støren og Trondheim, men strekningen ble åpnet igjen lørdag formiddag, går det fram av Jernbaneverkets nettsider.