- Fare for nye ras

- Tilfeldig at raset gikk ved Smedsgården pensjonat, sier geotekniker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Geotekniker Trond Vernang i Norges Geotekniske Institutt sier til NTB at undersøkelsene i fjellsiden over pensjonatet konkluderte med at området nå var trygt.

- Faren for ras er imidlertid stor andre steder i dalstrøket og faren øker med nedbørsmengden. De neste dagene er det meldt om minst 20 millimeter nedbør, sier Vernang.

Han mener det var en ren tilfeldighet at raset gikk ved Smedsgården pensjonat. Det kunne like gjerne ha kommet andre steder i områdene rundt Nesbyen, sier Vernang til NTB.

Ingen evakuering

Stabssjef ved Nordre Buskerud politidistrikt, Magne Rustad, sier til Dagbladet.no at politiet ikke har fått beskjed om å evakuere deler av Nesbyen.

- Ingen områder skal evakueres foreløpig, sier han.

Trygt ved pensjonatet

Elleve personer ble evakuert etter et ras som gikk mellom to hus ved Smedsgården pensjonat natt til mandag. I morgentimene måtte åtte nye personer evakueres etter et ras nummer to i et boligområde.

HER GIKK RASET: I halv tre-tiden i natt ble området rundt Smedsgården pensjonat rammet av et voldsomt ras. Foto: Ordfører Audun Aasheim
HER GIKK RASET: I halv tre-tiden i natt ble området rundt Smedsgården pensjonat rammet av et voldsomt ras. Foto: Ordfører Audun Aasheim Vis mer

Leder for Naturskadeavdelingen ved NGI, Anders Solheim, sier til Dagbladet.no at han litt før klokka 16 i ettermiddag fikk høre at området rundt pensjonatet var trygt, og at folk kunne flytte tilbake.

- Men man må holde seg unna områdent der skredet gikk. Det er fortsatt ustabile jordmasser der, og bekkene er store og har skiftet bane, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer