Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fare for nytt flykaos

Flygelederne har brutt forhandlingene med Avinor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er brudd i forhandlingene mellom Norsk Flygelederforening og Avinor.

Dermed trues Norge med nytt flykaos. Hvis ikke partene blir enige under mekling, går landets flygeledere ut i streik. Da lammes også lufttrafikken i Norge.

Ba om utsettelse

Forhandlingsfristen mellom de to partene gikk ut ved midnatt i går, men Avinor ba om utsettelse for å komme med et tilbud til flygelederne i dag.

Men da partene møttes ved 13-tida i dag ble det en kort seanse.

- De sa de skulle komme med et tilbud, men det kom de ikke med. De ba istedenfor om en ny utsettelse til over helgen. Vi er i grunnen lei av å vente, og har mistet tålmodigheten. Derfor brøt vi forhandlingene, sier leder Rolf Skrede i flygelederforeningen til Dagbladet.no.

- Krisesituasjon

Skrede sier til Dagbladet.no at det er kompensasjon for uholdbar arbeidssituasjon partene ikke blir enige om.

BRØT FORHANDLINGENE: Flygelederne krever mer i lønn, og mener det mangler over 100 flygeledere. Foto: SCANPIX
BRØT FORHANDLINGENE: Flygelederne krever mer i lønn, og mener det mangler over 100 flygeledere. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi er i en krisesituasjon der vi mangler over 100 flygeledere, og hvor vi krever kompensasjon i forhold til den arbeidssituasjonen dette innebærer.

- Vi kan ikke leve med denne situasjonen, og det har vært svært liten fremdrift hos Avinor til å bedre bemanningen, sier Skrede.

Han understreker imidlertid at klimaet mellom flygelederne og Avinor-ledelsen er god, og situasjonen ikke kan sammenlignes med samarbeidskrisen som oppstod mellom flygelederne og tidligere Avinor-sjef Randi Flesland i fjor. Den gangen medførte konflikten massive sykemeldinger blant flygelederne som lammet flytrafikken i flere dager.

- Klimaet er godt, og vi har en god dialog med Avinor, sier Skrede.

Avinor-ledelsen har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Fare for nytt flykaos
LEI AV Å VENTE: - Vi har mistet tålmodigheten, sier leder Rolf Skrede i flygelederforeningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling