Fare for SAS-konflikt

Hvis forhandlingene om ny kollektivavtale for det danske kabinpersonalet i SAS Commuter bryter sammen, kan det gå mot sympatikonflikt for de vel 1500 danske medlemmene i flyselskapet SAS' kabinforening ut på formiddagen 5. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En konflikt vil ikke få særlig betydning for SAS' norske innenrikstrafikk. Den kan derimot få virkning for SAS' interskandinaviske og øvrig internasjonale trafikk, opplyser informasjonssjef Troels Rasmussen i SAS Danmark til NTB.

SAS Commuter er et søsterselskap til SAS, som betjener korte ruter med fly med opp til 50 seter. I Norge drives denne commuter- (mate-) trafikken med utgangspunkt Tromsø og med norsk mannskap. Denne trafikken vil derfor ikke bli berørt dersom lønns- og arbeidsvilkårforhandlingene for 156 commuter-ansatte i Danmark eventuelt bryter sammen natt til 3. juli, sier Rasmussen.

SAS-talsmannen påpeker at den danske Riksmeklingsmannen også kan velge å utsette konflikten, dersom partene ikke skulle komme til enighet.

- Vi ser likevel alvorlig på risikoen for konflikt og på de konsekvensene den vil ha for våre kunder. Imidlertid setter vi vår lit til at forhandlingene kan sluttføres de kommende døgn slik at en konflikt kan unngås, sier informasjonssjef Troels Rasmussen i SAS Danmark til NTB.