Fare for speilglatte veier i Agder

Etter dager med snø, kan nedbøren på Agder slå om til regn og sludd fredag ettermiddag. Dermed øker faren for speilglatte veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter halvannet døgn med vær- og trafikkaos på E18 mellom Kristiansand og Grimstad, gikk trafikken som normalt fredag formiddag.

- Trafikken flyter fint, men vi har vinterføre og det har vært enkelte trailere som har hatt problemer, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet holder tett oppsyn med trafikken, og så lenge det fortsetter å snø, er kaldt og blåser kuling, vil politiet kontrollere at alle vogntog har kjettinger før de slipper utpå strekningen.

Ifølge statsmeteorolog Øivind Johnssen er det liten sjanse for bedring i været. Det vil fortsatt bli en god del snø og snøfokk, kuling og 1 til 2 minusgrader langs kysten. I innlandet er det 8-9 minusgrader.

- Utover ettermiddagen og kvelden vil temperaturen stige litt, og da vil nedbøren gå over til sludd og regn langs kysten. Med det underlaget vi nå har, vil dette kunne føre til speilglatte veier, sier Johnsen.

Politiet tror ikke mildværet vil skape de største problemene på hovedveiene.

- På E18 brøyter mannskapene så nær asfalten, men beredskapen er på topp. Så får vi håpe det holder, sier Solås.

(NTB)