Fare for store kutt i Telenor

Telenor planlegger å spare hele 1,5 milliarder kroner i løpet av to år. Det betyr at opp mot 700 Telenor-ansatte risikerer å bli sagt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt ligger det an til at mellom 800 og 1.000 ansatte innen IT- telebransjen mister jobben på grunn av store spareplaner i sektoren.


– Telenor har som målesetning å spare 1,5 milliarder kroner innen utgangen av 2007. Vi kan derfor ikke utelukke at det kan gå ut over antall arbeidsplasser, sier informasjonssjef Per Arild Meling i Telenor, til NRK.

Ifølge avisa Dagens Næringsliv vil den norske telegiganten orientere sine ansatte om de dramatiske spareplanene i neste uke. Bare i Telenor risikerer altså mellom 500 og 700 ansatte å miste arbeidsplassene sine. Det er ikke mer enn tre år siden siste store runde med nedbemanninger.

– Vi har hatt en prosess gående for å tilpasse oss markedssituasjonen, noe vi selvfølgelig vil fortsette med. Dette gjelder både i Norge og i utlandet, men jeg kjenner ikke til noen konkrete planer om ned nedbemanning, sier imidlertid Per Arild Meling videre.

Det er allerede klart at andre selskaper siden i sommer har varslet nedbemanninger som vil kunne ramme 300 ansatte. Effektiviseringer og behov for færre ansatte enn tidligere får skylden, ifølge direktør for næringsutvikling Fredrik Syversen i IKT-Norge.

(ANB)