Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fare for storstreik neste uke

Det er fare for streik blant 22 500 ansatte i buss- og fergeselskaper over hele landet i neste uke etter brudd i meklingen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruddet mellom LO, YS på den ene siden og NHO på den andre kom like etter klokka 16 i ettermiddag. En eventuell konflikt vil i første fase omfatte rundt 17 500 av LOs medlemmer i privat sektor og rundt 5000 YS-medlemmer. I all hovedsak er det transportarbeidere som blir tatt ut.

Partene har meklet i ti dager nå uten å engang begynne drøftingen av de viktigste spørsmålene.

- Stikkord her er lønn og pensjon, men det er også andre krav vi vil drøfte, uten at jeg vil gå i detalj på dette nå, sier leder i YS, Randi Bjørgen til Dagbladet.no.

- Hvorfor kom bruddet når dere har flere dager igjen til å mekle?

Jeg tror det kan være greit å legge litt press på oss selv, og det var ingen grunn til å fortsette når vi ikke engang hadde begynt å diskutere de sentrale sakene, sier Bjørgen.

Hun understreker at det fortsatt er en form for kontakt mellom partene, gjennom meklingsmannen, og at de håper på å komme fram til en løsning.

Hvor hardt vil en streik ramme?

Den vil føre til konsekvenser over hele landet, sier Bjørgen til Dagbladet.no

<B>STREIKEFARE:</B> 22 500 ansatte i transportsektoren kan bli tatt ut i streik neste uke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling