GARDERMOEN: Avinor melder at en eventuell lufthavnstreik også vil ramme Oslo lufthavn. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
GARDERMOEN: Avinor melder at en eventuell lufthavnstreik også vil ramme Oslo lufthavn. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpixVis mer

Fare for streik: Mekling fire timer på overtid

LO Stat og YS Spekter forhandler fortsatt med arbeidsgiver Avinor over fire timer etter at fristen gikk ut.

LO Stat og YS Spekter satte seg torsdag ned hos Riksmekleren i et siste forsøk på å komme til enighet med arbeidsgiver Avinor i årets lønnsoppgjør, hvor det i hovedsak er pensjon partene må bli enige om.

Klokken 04.20 natt til fredag har partene fortsatt ikke kommet til enighet.

Det bekreftet kommunikasjonsansvarlig i LO Stat, Kristian Brustad, til NTB.

Om det blir streik vil det ved lufthavnene i Stavanger, Haugesund, Alta, Svolvær, Sandnessjøen, Honningsvåg, Sandane og Rørvik ikke være flytrafikk etter klokken 10 fredag morgen. I Stavanger vil også offshore-trafikken stoppes av en streik.

Streiken vil også ramme Oslo lufthavn, hvor 29 ansatte blir tatt ut.

- Det vil forplante seg forsinkelser og kanselleringer også på Oslo Lufthavn dersom en så stor flyplass som Stavanger vil stenges for trafikk. Det vil merkes i Oslo, sa Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonssjef i Avinor, til Aftenposten torsdag kveld.

Hun kan ikke si noe om hvor store konsekvensene vil bli.

Til sammen vil 240 personer gå ut i streik hvis det ikke blir enighet i meklingen. LO Stat har tatt ut 196 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL), og YS Spekter har tatt ut 44 medlemmer i Delta Luftfart.