Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fare for streik: Mekling fire timer på overtid

LO Stat og YS Spekter forhandler fortsatt med arbeidsgiver Avinor over fire timer etter at fristen gikk ut.

GARDERMOEN: Avinor melder at en eventuell lufthavnstreik også vil ramme Oslo lufthavn. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
GARDERMOEN: Avinor melder at en eventuell lufthavnstreik også vil ramme Oslo lufthavn. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO Stat og YS Spekter satte seg torsdag ned hos Riksmekleren i et siste forsøk på å komme til enighet med arbeidsgiver Avinor i årets lønnsoppgjør, hvor det i hovedsak er pensjon partene må bli enige om.

Klokken 04.20 natt til fredag har partene fortsatt ikke kommet til enighet.

Det bekreftet kommunikasjonsansvarlig i LO Stat, Kristian Brustad, til NTB.

Om det blir streik vil det ved lufthavnene i Stavanger, Haugesund, Alta, Svolvær, Sandnessjøen, Honningsvåg, Sandane og Rørvik ikke være flytrafikk etter klokken 10 fredag morgen. I Stavanger vil også offshore-trafikken stoppes av en streik.

Streiken vil også ramme Oslo lufthavn, hvor 29 ansatte blir tatt ut.

- Det vil forplante seg forsinkelser og kanselleringer også på Oslo Lufthavn dersom en så stor flyplass som Stavanger vil stenges for trafikk. Det vil merkes i Oslo, sa Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonssjef i Avinor, til Aftenposten torsdag kveld.

Hun kan ikke si noe om hvor store konsekvensene vil bli.

Til sammen vil 240 personer gå ut i streik hvis det ikke blir enighet i meklingen. LO Stat har tatt ut 196 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL), og YS Spekter har tatt ut 44 medlemmer i Delta Luftfart.