Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streik

Fare for TV-streik - meklingsfristen rykker nærmere

Drøyt to timer før meklingsfristen går ut, er det ingen signaler om at TV-arbeiderne er kommet til enighet med arbeidsgiverne i lønnsoppgjøret. 

KAN RAMMES: NRK-realityen «Anno» er blant produksjonene som kan bli rammet av TV-streiken. Her fra en tidligere sesong av programmet. FOTO: Eivind Senneset / NRK
KAN RAMMES: NRK-realityen «Anno» er blant produksjonene som kan bli rammet av TV-streiken. Her fra en tidligere sesong av programmet. FOTO: Eivind Senneset / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptil 435 ansatte i TV-produksjon kan bli tatt ut i streik lørdag morgen hvis de ikke blir enige med arbeidsgiverne om nytt lønnssystem innen midnatt.

NRK-realityen «Anno» er blant produksjonene som blir rammet hvis partene ikke blir enige, melder Kampanje. De ansatte krever et lønnssystem som ivaretar både fast ansatte og de som er midlertidige, og beskylder arbeidsgiverne for å tilby et system som kun gagner de som er fast ansatte.

- Våre medlemmer står oppe i en virkelighet med midlertidig ansettelse, der også våre tillitsvalgte i hvert produksjonsselskap også er midlertidig ansatte, sier forbundsleder Sverre Pedersen i Norges Filmforbund (NFF).

Han mener Virke Produsentforeningen legger opp til et lønnssystem som uthuler forhandlingsinstituttet, fordi graden av midlertidighet er så stor at det ikke er mulig å opprettholde kontinuitet i lokale forhandlinger.

Meklingen om overenskomstene om TV-underholdning og TV-drama starter torsdag. NFF har varslet plassfratredelse for 51 medlemmer i første omgang.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!