Fare over i Orkdal

Eksplosjonsfaren over etter brann i trafostasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En brann i en transformatorstasjon på Gjølme i Orkdal i Sør-Trøndelag i dag morges, førte til at politi og brannvesen stengte av Europavei 39, og stengte av et område med 300 meters radius, da det var fare for både eksplosjon og gasslekkasjer fra trafostajonen.

Trafostasjonen tilhører TrønderEnergi og forsyner Orkla Smelteverk med strøm. Det er flere gasstanker i forbindelse med trafoen.

Brannen førte til strømbrudd i store deler av Orkdalsdistriktet.

E-39 ble stengt som  følge av strømbruddet, da ventilasjonssystemet i en tunnel i nærheten ble satt  ut av drift. 

Brannvesenet har nå kontroll over brannen, og E-39 er gjenåpnet for trafikk. 

- Vi har kontroll over situasjonen nå, sier operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no. - Vi regner ikke lenger med at det er fare for hverken eksplosjon eller utslipp fra gasstankene.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 7.15, men det tok en times tid før slokkingsarbeidet kom i gang fordi brannvesenet måtte koble ut strømmen før de kunne sette i gang med å slukke brannen.

FARE FOR GASSUTSLIPP: Det var fare for utslipp av giftige gasser fra brannen i trafostasjonen. Europavei 39 ble også stengt som følge av brannen på Gjølme i Orkdal. Foto: KYSTATLAS
FARE FOR GASSUTSLIPP: Det var fare for utslipp av giftige gasser fra brannen i trafostasjonen. Europavei 39 ble også stengt som følge av brannen på Gjølme i Orkdal. Foto: KYSTATLAS Vis mer