To personer tatt av skred i Lyngen:

Faregrad to i området

To personer ble lørdag ettermiddag tatt av et snøskred på Sofiatinden i Lyngen i Troms.

SOFIATINDEN: To menn i slutten av tyveårene, hjemmehørende i Tromsø, omkom i skredulykken i Troms. Reporter: Agusta Magnusdottir. Foto: Anne Merete Mikkelsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag gikk et større snøskred på Sofiatinden i Troms.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at to personer er omkommet. Pårørende er varslet.

- Det er gjort funn av to personer og begge er erklært døde, sa operasjonsleder Karl Erik Thomassen til Dagbladet lørdag ettermiddag.

Kort tid før 17.00 melder politiet på Twitter at leteaksjonen avsluttes.

- Vi har avsluttet aksjon, i samråd med Hovedredningssentralen. Vi har ikke gjort funn på stedet som skulle tilsi at det har vært andre involvert i raset, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer til Dagbladet.

- Stort skred

- Det har vært gode forhold i fjellet i formiddag, så det har vært en del folk ute. Akkurat i dette området så har vi ikke opplysninger som tilsier at det er andre enn to personer som har tatt seg opp der. Vi kan ikke med sikkerhet utelukke at det kan være andre, så vi velger å fortsette søket, forteller operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til Dagbladet rett før klokka 15.30.

Snøskredet beskrives som stort.

Sofiatinden, fjellet hvor skredet gikk, er rundt 1100 meter høyt og ligger cirka en mil nordvest for Lyngseidet i Lyngen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer