Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faremo: - Engasjert og kunnskapsrik president

Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) ble imponert.

IMPONERT OVER OBAMA:  Forsvarsminister Grete Faremo. Foto: Scanpix
IMPONERT OVER OBAMA: Forsvarsminister Grete Faremo. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) ble imponert over en engasjert og kunnskapsrik president Barack Obama, som setter stor pris på Norges nye bidrag til Afghanistan.


Statsministerens kontor

Møtet på Statsministerens kontor varte mye lenger enn det egentlig skulle. Faremo var til stede sammen med statsministeren, utviklingsminister Erik Solheim (SV), utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og en rekke andre personer.

- Vi møtte en sterk personlighet med godt humør, som var godt informert og personlig engasjert. Både klima og Afghanistan hadde sentrale plasser på møtet, sier Faremo til NTB.

Presidenten satte tydelig pris på Norges bidrag på til sammen 110 millioner dollar til Afghanistans hær og politistyrker. 30 millioner dollar var allerede bevilget over neste års statsbudsjett, mens de resterende 80 milioner dollarene altså er friske penger, ifølge forsvarsministeren.


«Allierte»

- Jeg var for min del veldig glad for hans betraktninger og vurderinger av Norges innsats i Afghanistan. Han vektla den nye amerikanske strategien, og anerkjennelsen av hva vi gjør sammen med de allierte var veldig stor, sier Faremo, som understreker at Obama også var svært opptatt av klimaspørsmålet.

- Vi gikk langt inn i klimaspørsmålene, noe som selvsagt også var naturlig i lys av København-møtet, sier Faremo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media