- Faremo er frekk og arrogant

Trine Skei Grande mener justisminister Grete Faremo er både frekk og arrogant.

 - ARROGANT:  Venstres leder Trine Skei Grande er opprørt over at justisminister Grete Faremo mener Venstre legitimerer Frp's asylpolitikk. - Faremo er frekk og arrogant.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- ARROGANT: Venstres leder Trine Skei Grande er opprørt over at justisminister Grete Faremo mener Venstre legitimerer Frp's asylpolitikk. - Faremo er frekk og arrogant. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er veldig arrogant og frekt av justisminister Grete Faremo, når hun angriper oss og KrF for vår asylpolitikk, sier Venstres leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

Justisminister Grete Faremo gikk i dag ut i Dagbladet og angrep sentrumspartiene Venstre og KrF, og sa rett ut at de legitimerer Fremskrittspartiets asyl- og innvandringspolitikk.

- Kaster barn ut - Det er Faremo som forvalter en asylpolitikk som kaster barn ut av landet. Det er Faremo som styrer en av de strengeste asylpolitikkene i hele Europa, sier Trine Skei Grande.

- Men Faremo mener den blir enda strengere med en regjering hvor Frp er representert, og som dere vil være med i?

- Vi samarbeider med alle - unntatt Arbeiderpartiet - for å få et bedre og mer human asylpolitikk. Det er Ap som har ansvaret for dagens asylpolitikk. Det er Grete Faremo og Arbeiderpartiet som har laget dagens system, sier Trine Skei Grande.

- Garantister Venstrelederen er opprørt over at barn som er født i Norge og bodd her i mange år blir kastet ut av landet.

- I dag ligger unger som er født og oppvokst i Norge våkne om natta og venter på at politiet skal komme og hente dem. Før de blir sendt et land de aldri har vært i, sier Trine Skei Grande til Dagbladet.

- Men likevel vil du sitte i en regjering med Frp?

- Vi skal sammen med Høyre og KrF gjøre vårt for å bidra til at vi får en bedre asylpolitikk. Sist vi satt i regjering sammen fikk asylbarn amnesti. Asylsøkere fikk anledning til å jobbe. Det er vi, Høyre og KrF garantister for.

- Desperate Trine Skei Grand legger ikke skjul på at hun er overrasket over at Faremo angriper Venstre og KrF.

- LEGITIMERER: - Venstre og KrF legitimerer Frp's politikk. Det blir et paradigmeskifte i norsk asyl- og innvandringspolitikk dersom Frp får plass ved Kongens bord. Og det står Venstre og KrF som garantister for, sier statsråd Grete Faremo. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- LEGITIMERER: - Venstre og KrF legitimerer Frp's politikk. Det blir et paradigmeskifte i norsk asyl- og innvandringspolitikk dersom Frp får plass ved Kongens bord. Og det står Venstre og KrF som garantister for, sier statsråd Grete Faremo. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Arbeiderpartiet har ført en streng og hard politikk overfor asylsøkere. Jeg hadde ikke forventet at Faremo og Arbeiderpartiet hadde blitt så desperate i valgkampen at de forsøkte å framstille sin politikk på en annen måte, sier Trine Skei Grande.