Faremo må redegjøre for bråket i Heimevernet

Må møte i Stortinget.

STRIDSTEMA: Ledelsen av Heimevernets spesialavdeling HV-016, som nå skal legges ned. Bidet viser soldater fra HV-016 under øvelse. Foto: Heimevernet / Scanpix
STRIDSTEMA: Ledelsen av Heimevernets spesialavdeling HV-016, som nå skal legges ned. Bidet viser soldater fra HV-016 under øvelse. Foto: Heimevernet / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: Er Heimevernet ute av kontroll?

Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) må møte i Stortinget og redegjøre om situasjonen i Heimevernet.

Etter initiativ fra Frp besluttet den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen tirsdag å be forsvarsministeren svare for forslaget om å oppløse Heimevernets spesialavdelinger.

- Jeg er veldig glad for at det er tverrpolitisk enighet om at forsvarsministeren må redegjøre for Stortinget om denne saken. Det er avgjørende å få alle fakta på bordet, sier Fremskrittspartiets leder Siv Jensen.

Heimevernets spesialavdelinger inngår i innsatsstyrken på rundt 5000 soldater, og teller i alt rundt 200 personer som er fordelt på fem tropper med betegnelsen HV-016.

Faremo slo overfor NTB fast i forrige uke at hun gjerne kommer til Stortinget for å orientere om saken.

- Heimevernets innsatsstyrke er noe av det som er høyest prioritert i Forsvaret, og deres nivå er politisk bestemt. Men her er det ikke snakk om kutt. Prosessen rundt HV-016 pågår, men detaljorganiseringen av innsatsstyrken ligger innenfor forsvarssjefens ansvarsområde, sa Faremo, som understreket at hun ikke ville legge seg opp i forsvarssjef Harald Sundes disponeringer i denne konkrete saken.

Det er ikke avklart når forsvarsministerens redegjørelse skal finne sted.

(NTB)

REDEGJØR GJERNE: Forsvarsminister Grete Faremo. Foto: Nils Myklebost / Scanpix
REDEGJØR GJERNE: Forsvarsminister Grete Faremo. Foto: Nils Myklebost / Scanpix Vis mer