Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faremo oppretter ungdomsfengsler

Regjeringen starter opp to fengsler for ungdommer mellom 15 og 18 år. Fengslene skal legges til Vestlandet og Østlandet.

BYGGER FENGSLER: Nå er det klart at barn mellom 15 og 18 år som blir dømt til fengselsstraff, får permanent tilbud om å slippe å sone i vanlig fengsel. Foto: Jacques Hvistendahl
BYGGER FENGSLER: Nå er det klart at barn mellom 15 og 18 år som blir dømt til fengselsstraff, får permanent tilbud om å slippe å sone i vanlig fengsel. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tre år har ordningen med fengsel for ungdommer som står bak kriminalitet som grovt ran, trusler og seksuelle overgrep, vært prøvd ut. Nå er det klart at barn mellom 15 og 18 år som blir dømt til fengselsstraff, får permanent tilbud om å slippe å sone i vanlig fengsel, skriver Bergens Tidende.

- Barn mellom 15 og 18 skal normalt ikke sitte i fengsel. Men noen ganger er det siste utvei, sier justisminister Grete Faremo (Ap).

En av to nye institusjoner for kriminelle ungdommer skal plasseres ved Bjørgvin fengsel i Åsane i Bergen. Det skal ha fire plasser, og det er bevilget 70 millioner kroner for å få det i drift. Fengselsbygningen skal være ferdig i midten av 2014.

Til sammen skal det være ti ungdomsplasser i landet, de øvrige seks på Østlandet, men plassering her er ennå ikke avgjort.

(NTB)