Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Faremo presset ut toppsjefer i departementet

Ifølge VG.

- PRESSET UT: Ifølge VG presset justisminister Grete Fareamo både departementsråd Morten Ruud og hans nestsjef Hans Olav Østgaard til å gå av i vår. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
- PRESSET UT: Ifølge VG presset justisminister Grete Fareamo både departementsråd Morten Ruud og hans nestsjef Hans Olav Østgaard til å gå av i vår. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Grete Faremo (Ap) presset både departementsråd Morten Ruud og hans nestsjef Hans Olav Østgaard til å gå av i vår, ifølge VG.

Flere kilder både i og utenfor departementet sier til avisen at prosessen med å fjerne Østgaard begynte allerede på senvinteren.

I løpet av våren skal det ha blitt åpenbart for begge at Faremo ikke ønsket å beholde noen av dem i departementets toppledelse. Ruud fikk klar beskjed om at han var uønsket, ifølge en av VGs kilder.

Både Ruud og Østgaard trakk seg fra stillingene sine 27. april. De fikk nye jobber som spesialrådgivere i justisdepartementet.

Faremo overtok som justisminister etter Knut Storberget i november i fjor. Hun skal ha fått vide fullmakter til å styrke beredskapen i departementet etter terroraksjonen 22. juli.

(NTB)