KAN FÅ STYRKET SIKKERHETEN: Det mosaiske trossamfunns synagoge i Bergstien i Oslo. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
KAN FÅ STYRKET SIKKERHETEN: Det mosaiske trossamfunns synagoge i Bergstien i Oslo. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

Faremo skal gjennomgå sikkerhetstiltak ved synagoge

Har løpende kontakt med politi og PST.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Grete Faremo (Ap) skal gå gjennom sikkerheten til synagogen i Oslo på nytt og har løpende kontakt med politi og sikkerhetstjeneste.

Tidligere i vinter ba Det Mosaiske Trossamfund om støtte til sikkerhetstiltak ved synagogen i Oslo. Tidligere har samfunnet fått avslag på støtte til adgangskontroll, samt fysisk og elektronisk sikring av bygningene mot inntrengere.

Justisdepartementet bekrefter nå at det vil bli foretatt en ny gjennomgang av trusselsituasjonen samt en ny vurdering av behovet for støtte, skriver Vårt Land.

Faremo opplyser ikke hvor lang tid arbeidet med ny vurdering vil ta. Departementets informasjonsavdeling ønsker ikke å kommentere grunnlaget for at regjeringen nå vil se på sikkerheten på nytt.

- Vi ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for våre sikkerhetsvurderinger. Generelt er det slik at politiet fortløpende vurderer behovet for å iverksette eventuelle særskilte sikkerhets- og beskyttelsestiltak. Justisdepartementet har løpende dialog med Politiets sikkerhetstjeneste og Politidirektoratet for å ivareta nødvendige sikkerhetstiltak, opplyser departementets informasjonsavdeling.

I en tale på den internasjonale holocaustdagen sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at ingen, heller ikke jøder, skal føle seg utrygge i Norge. Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) mener Stoltenbergs ord bør ha betydning for departementets vurdering.

(NTB)

VURDERER: Justisminister Grete Faremo, PST og politiet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VURDERER: Justisminister Grete Faremo, PST og politiet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer